Mrt

İl Sağlık müdürlüğü tarafından, okulumuzda bilinçli ilaç kullanımı hakkında seminer verildi.

Mrt

Okulumuzda Geleneksel ve Çakdaş Sanatlar Projesi Uygulanmaktadır.

Mrt

Okulumuz PDR servisi tarafından öğrencilerimize iletişim becerileri ve akran danışmanlığı, arabuluculuk eğitimi verilmiş olup okulumuzda arabuluculuk uygulaması yapılmaktadır.

Mrt

'Aydınlık Yarınlara' Kitap okuma yarışmasında İlçe 3.'sü olan öğrencimiz Şevval Gültepe'yi tebrik ederiz.

Mrt

Bugün istiklal Marşımızın kabulünün 103. yıl dönümü okulumuz Türk Dilli ve Edebiyat öğretmenleri Feyzullah Çelikbağ ve Hülya Kübra Gürsoy tarafindan hazırlanan programda günün anlam ve önemi üzerinde duruldu.

Mrt

Pazartesi günü itibariyle her öğle arası Z Kütüphanede 5. sif öğrencilerimiz için 30. cüz mukabelesi okunarak ve mukabele sonrasında Peygamber Kıssaları sohbeti yaplacaktr.

Mrt

14 Mart Pi günü ve Matematik haftası etkinliklerimiz başladı. Beşinci sınıflar matematik öğretmenleriyle birlikte Doğru-Doğru parçası- Işın kazanımını oyunla pekiştirdiler.

Mrt

Peygamber Efendimiz (sav) : "Ey Müslümanlar! Büyük ve mübarek bir ayin gölgesi üzerinize düştü." buyurarak müslümanlara bazı tavsiyelerde bulunmuştur. Bizler de bu mübarek ayın gölgesi altında kimi zaman Kur'an'ı gönlümüzün baharı kilmaya kimi zaman da teravih namazı ile ruhlarımızı dinlendirmeye çalışacağız. Bu vesile ile Ramazan ayını daha bereketli geçirmek için sizlere bazı tavsiyelerde bulunmak istedik. Ramazan-ı şerifimiz mübarek olsun. Rabia ailesi olarak hayırlı ramazanlar dileriz. Rabbimiz, bu ramazanı Gazze basta olmak üzere farklı coğrafyalarda maddi-manevi sikıntılar yaşayan kardeşlerimiz için kurtuluşa ve ferahlığa vesile kılsın. Amin.

Mrt

Okulumuzun Rehberlik Servisi organizasyonu ile Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencileri ve okulumuz Geleneksel ve Çağdaş Sanatlar proje sınıfı öğrencilerimiz buluştu.

FSM Geleneksel Sanatlar Bölümü ve kulüp yönetimi öğrencileri;

Habil İnanç,  Hat

Zehra İnanç, Minyatür

Ahmet Emir Akbulut, Hat

Osman Faruk Terzi Halı Dokuma ve Cilt alanlarını tanıtırken üniversitenin imkanlarına, alanların istihdam olanaklarına, yetenek sınavı hazırlık süreçlerine dair bildilendirmede bulundular.

Öğrencilerimizin sorularına cevap bulduğu ve verimli geçen bu program için @fsmgeleneksel öğrencilerine, okulumuz mezunu Sueda Sevgi'ye ve okulumuz PDR servisine teşekkür ederiz.

Mrt

Hedef 2025 sınav grubu öğrencilerimiz ile bugün İstanbul Teknik Üniversitesi Ayazağa Kampüsü’nde tanıtım gezisi gerçekleştirildi. Tanıtım birimi tarafından yapılan sunumun ardından kampüs turu ile süreç tamamlandı. Süreci organize eden Rehberlik Servisimiz ve bugünkü gezide öğrencilerimize eşlik eden Zehra Keskinsoy ve Hülya Kübra Gürsoy öğretmenlerimize teşekkür ediyoruz.

Mrt

Gezi kulübümüzün düzenlediği ve 10. Sınıf öğrencilerimizin katılımıyla tarih ve doğanın muhteşem uyumunu keşfetmek için Beylerbeyi Sarayı, Küçüksu Kasrı ve Nakkaştepe'yi ziyaret ettik. Sarayın ve kasrın tarihi dokusu, öğrencilere Osmanlı İmparatorluğu'nun ihtişamını yaşattı. Aynı zamanda, Nakkaştepe'den eşsiz manzaraları seyretmek, İstanbul'un tarihini ve doğal güzelliklerini bir arada hissetmelerini sağladı.

Mrt

Sanat proje sınıfı 12. Sinif öğrencilerimizin "Türk Kadın Başlıkları" çalışması 8 Mart Dünya Kadınlar gününe ithaf edilmiştir.

Sergimzi izlemek isteyenleri okulumuza bekleriz. 12/E sınifina öğretmenimiz Goncagül Üste'ye emekleri için tesekkür ederiz.

Mrt

Rabia'da bu hafta Çedes Kulübü olarak baskı tekniği ile bez çanta boyama etkinliği yaptık. Plastik poşet kullanımını azaltarak daha yaşanılır bir dünya için kendi bez çantalarımızı kullanmanın önemini, ülkemizin kaynaklarını en güzel şekilde kullanmayı ve israfın önüne geçmek için neler yapabileceğimizi  konuştuk. Etkinliğimizde bizlere destek olan Görsel Sanatlar Öğretmenimiz Nur YAVUZ  ve İHL Meslek Dersleri Öğretmenimiz Gül Hacer Tekin'e teşekkür ediyoruz.

Mrt

Okulumuz sanat bölümü öğrencilerimizin "Türk Japon Dostluk Yılı" adına Manisa/ Kula sanat kampında yapmış olduklar Japon ve Türk kültürü birleşimi temalı eserlerimizi beğenilerinize sunuyoruz. Eserler hazırlayan öğrencilerimize ve emek veren Goncagül öğretmenimize teşekkürlerimizle.

Mrt

"Tarihin izlerinde çevremizi tanıyoruz"yakın çevre eğitimi kapsamında Bursa'yı ziyaret ettik.Cumalıkızık köyü ve Bursa şehir merkezini tarihi dokusu ile inceleme fırsatı yakaladık. Marmara Bölgesinin en yüksek dağına teleferikle çıkarken bölgeyi coğrafi özellikleri ile tanıdık, zirvede kar keyfini yaşadık.