İSTANBUL / SANCAKTEPE - RABİA KIZ ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ

May

Okulumuz sanat sınıfı öğrencilernin de tezhip ve çağdaş sanat alanında katılım sağladığı "Gelenekten Geleceğe Genç Yetenekler" sergisi Büyük Çamlıca Camii Fuaye salonunda ziyaretlernize açılmıştır.

May

11 ve 12. Sınıf hafızlık pekiştirme sınıfı ve hedefi İlahiyat fakültesi olan öğrencilerimizle Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’ni ziyaret ettik. Ziyaretimizde bize fakülteyi gezdiren, tanıtan Abdülhamit Ramazanoğlu, Ahmet Meydan ve Emine Keskiner hocalarımıza ve okulumuzun ilk mezunlarından Marmara İlahiyat öğrencisi Bahar Ergin’e teşekkür ederiz. Öğrencilerimizi önümüzdeki sene Marmara İlahiyat sıralarında görmek duasıyla…

May

11 sanat sınıfı öğrencilerimiz ile bugün birden çok güzergahımız vardı.

Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Gülhane Yerleşkesi tanıtım gezisine gittik.

Geleneksel ve çağdaş görsel sanatlar projesi öğrencilerimiz olan 11/E, cilt, halı, hat, minyatür ve tezhip, ebru gibi geleneksel sanatların yanı sıra grafik tasarım bölümü hakkında bilgi edindiler.

Ardından öğrencilerimizin de eserlerinin olduğu, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nde sergilenen Anadolu imam hatip liselerinin Geleneksel ve Çağdaş Görsel Sanatlar Projesi kapsamında hazırladığı “Gelenekten Geleceğe Genç Yetenekler Sanat Sergisi”ni ziyaret ettik.

Tarihi ve kültürel bir yürüyüşün ardından Gülhane’de piknik yaptık.

Keyifli ve istifadeli geçen bugünde emeği olan herkese olmakla birlikte; @fsmvugts ‘da görev yapan ve bizlere tanıtım yapan değerli hocalarımıza ilgi, destekleri için teşekkürler

May

İstanbul'daki 6 Sanat Proje IHL ile birlikte gerçekleştirdiğimiz "Gelenekten Geleceğe Genç Yetenekler" sergi açılışımızda sevgili Hocamız Hüsrev Subaşı @mhusrevsubasi her bir eseri tek tek inceledi ve öğrencilerimizle sohbet etti. Geleceğin sanatçılarına ilham oldu. Sergide emeği geçen 6 okulun öğrenci öğretmen ve okul idarelerini tebrik ederiz.

Ülkemizin kıymetli müzehhibelerinden Emel Türkmen hanımefendiye @emelsonmezisikturkmen de teşriflerinden dolayı teşekkür ederiz..

Goncagül Üste, Nilgün Güler, Nur Yavuz, Hatice Gül hocalarımıza teşekkürlerimizle

Nis

Okulumuzda her yıl tüm öğrencilerimizle birlikte okul bahçemizde gerçekleştirdiğimiz sürpriz hediyeleşme ile mutluluk dolu anlarımız..

Ramazan Ayı'nın manevi kazançlarını tüm yıl yaşamak ve bayram sevincini hak edenlerden olmak dualarımızla..

Bu yılki organizasyon için Filiz Çakıroğlu Hocamıza sevgilerle..

Nis

Fatih camii avlusunda kurulan Dini Yayınlar Fuarı'nda okulumuzun tanıtım standında öğrencilerimiz workshopları ile performanslarını ortaya koydular.

Nis

Sanat sınıflarımızdan 9. Sınıf öğrencilerimizle temel sanat renk konusunu işlerken yaptığımız pastel boya uygulamaları.

Ekm

Çocuklarımıza, anne babalar olarak sağlıklı bir şekilde nasıl destek verebiliriz diyorsanız,sizleri aile çocuk el ele semineri ve veli toplantısına davet ediyoruz.