T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İSTANBUL / SANCAKTEPE - RABİA KIZ ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ

RABİA KIZ ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ

Telefon
0 216 311 86 85
Belgegeçer
0
WEB
https://rabiakizaihl.meb.k12.tr
Adres
Fatih mah. Samandıra cad. No3 Sancaktepe/İstanbul
Vizyon
Dünü bugünü bilen, geleceğin dünyasına dair hedefleri olan, akademik bilginin peşinde, ahlakî olgunluğa sahip gençleri hayata hazırlamak.
Misyon
Bilgili, kültürlü, başarılı, kendine güvenen, kendi değerleriyle birlikte insanlığın ortak kazanımları olan evrensel değerleri özümsemiş; insana, düşünceye, özgürlüğe, ahlaka ve kültürel mirasa saygı duyan kişilikli fertler yetiştirmek.
Başarılar
2023 TYT Birinciliği - 2020 YKS ilk 500 - 2021-2022 ilk 1000 - Genç Kalemler Hikaye, Şiir, Deneme Yarışması İkinciliği - Liseler arası Panel yarışması Sancaktepe Birinciliği- Peygamberim Önderim 40 Hadis Ezbere Okuma Yarışması İstanbul Üçüncülüğü- Osmanlıca Yarışması İlçe İkinciliği- 15 Temmuz Kahramanlarına Mektup Yarışması İlçe Birinciliği- Badminton Genç Kızlar İlçe Üçüncülüğü- Masa Tenisi İlçe Üçüncülüğü İstanbul Gençler Tekvando Şampiyonası İstanbul Üçüncülüğü
Öğretmen :55
Öğrenci :559
Derslik :29
Toplantı Salonu :2
Spor Salonu :1
Kimya Laboratuvarı :1
Biyoloji Laboratuvarı :1
Fizik Laboratuvarı :1
Müzik Sınıfı :1
Oyun Odası :1
Kütüphane :1
Kütüphane Kitap Sayısı :4300
Yemekhane :1
Revir:1
Öğretim Şekli :Tekli
Saatler
08:50-15.45
Isınma
DOĞALGAZ
Bağlantı
Yok
Yabancı Dil
İNGİLİZCE-ARAPÇA
Pansiyon Bilgileri
Yok
Ulaşım
18y-131v-132s-132m otobüs hatları ile Paşaköy-Kartal ve Sultanbeyli-Kartal minibüs hattı okulumuzun önünden geçmektedir.
Servis Bilgisi
Var
Yerleşim Yeri
Sancaktepe
İl/İlçe Merkezine Uzaklık
İlçe Merkezine 7 km, İl merkezine 30 km
Kontenjan Bilgileri
Fen ve Sosyal Bilimler-60/ Geleneksel, Görsel ve Çağdaş Sanatlar-30/ Hafızlık Pekiştirme-30/ Ortaokul-48
Taban-Tavan Puan Bilgileri
460-491
Sportif Etkinlikler
Okulumuzda başta taekwondo branşında olmak üzere çeşitli branşlarda lisanslı sporcularımız toplam 39 lisanslı sporcumuz bulunmaktadır.
Bilimsel Etkinlikler
Tübitak Proje Çalışmaları-Teknofest-Fen ve Sosyal Bilimler Seminerleri-Robotik ve Arduino Çalışmaları yapılmakta olup. 1 öğretmenimiz Doktora eğimini tamamlarken 1 öğretmenimizde Doktora eğitimine devam etmektedir. Ayrıca 11 öğretmenimiz Tezli Yüksek Lisansını 9 öğretmenimizde Tezsiz Yüksek Lisansını tamamlamıştır. Ayrıca öğretmenlerimizin tamamı gerek online olarak gerekse yüz yüze hizmet içi eğitimlere katılmaktadır.
Proje Çalışmaları
Eğitim Koçluğu-Hedef 2024 ve LGS Çalışmaları-Okuyan 7´ler-Okul Dergisi-İHO Yoğunlaştırılmış İngilizce-Çevrimdışı Sohbetler-Genç Müzehhibeler-İlham Veren Buluşmalar-Rabia Radyo-Oku-yorum
Yurtdışı Proje Faaliyetleri
Kardeş Okul
Diğer Hususlar
Okulumuzda 43 adet Destekleme ve Yetiştirme Kursu Açılmıştır. Okulumuzda bir öğretmenimizin Danışmanlık Tedbiri Kararları Eğitici Eğitimi Kursu Bir öğretmenimizin de Göç ve Terörden Etkilenmiş Çocuklarla Çalışma Eğitici Eğitimi Kursu vardır.
Yazdır