T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İSTANBUL / SANCAKTEPE - RABİA KIZ ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ

Açık Öğretim İmam Hatip Lisesi 2022/2 Dönemi Yeni Kayıt ve Kayıt Yenileme İşlemleri

Açık Öğretim İmam Hatip Lisesi 2022- 2023 eğitim ve öğretim yılı 2. dönem (2022/2 Dönemi) ilk kayıt ve kayıt yenileme işlemleri 10 Ocak 2023 tarihinden 20 Mart 2023 tarihi mesai bitimine kadar yapılacaktır.

KAYITLARDA DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR

A. YENİ KAYIT YAPTIRACAK ÖĞRENCİLER İÇİN

1. Yüz yüze eğitimde;

a. Okulumuzun tâbi olduğu Meslekî Açık Öğretim Lisesi Yönetmeliği'nin 32. Maddesine göre 2. Dönemde eğitim öğretimin başlamasından itibaren ¼ devamsızlık süresi içerisinde kayıt yaptıran öğrenciler uygun grup olması/oluşturulması halinde yüz yüze eğitim alabilirler.

b. Okulumuzun tâbi olduğu Meslekî Açık Öğretim Lisesi Yönetmeliği'nin 32. Maddesine göre 2. Dönemde eğitim öğretimin başlamasından itibaren ¼ devamsızlık süresi tamamlandıktan sonra kayıt olan öğrenciler ise en erken 2023/1 dönemi veya sonrasında uygun grup olması/oluşturulması durumunda yüz yüze eğitim alabilirler.

2. Uzaktan eğitim derslerinin sınavına 20 Mart 2023 tarihi mesai bitimine kadar kayıt olan öğrenciler girebilirler.

3. Halen e-Okul sisteminde kayıtlı öğrenciler, 1. Dönem sonu e-Okul sisteminde dönem atlatma işlemleri tamamlandıktan sonra 30 Ocak 2023 tarihinden 17 Şubat 2023 tarihi mesai bitimine kadar kayıt yaptırabilirler.

4. Örgün eğitimde 1. Dönemde devamsızlıktan kalan öğrenciler 2. Dönem okulumuza kayıt yaptırmak istemeleri halinde devamsızlıktan kaldıkları yüz yüze eğitim alan ders/derslerinin bir üst programını (2. dönem derslerini) alamazlar. Ancak devamsızlıktan kaldığı 1. Dönem ders/derslerine ait uygun grup olması/oluşturulması halinde devamsızlıktan kaldıkları bu ders/dersleri alabilirler.

 

B. KAYIT YENİLEME YAPTIRACAK ÖĞRENCİLER İÇİN

2022/1 Dönem işlemleri tamamlandıktan sonra:

1. Doğum tarihi 13 Eylül 2004 ve sonrası olan öğrencilerin kayıt yenileme işlemleri; yüz yüze eğitim aldıkları okul/kurumlara başvurmaları halinde okul/kurum tarafından ücretsiz olarak yapılacaktır. Yüz yüze eğitim veren okul/kurum müdürlüğünün Okul Aile Birliği hesabına "Öğrenci Yüz Yüze Eğitim İş ve İşlemleri Ücreti" olarak 30 TL yatıracaklardır.

2. Diğer öğrenciler ise kayıt ücreti yatırdıktan sonra sistem tarafından kayıt yenileme işlemleri otomatik olarak yapılacaktır. Yüz yüze eğitim alması gereken öğrenciler yüz yüze eğitim kurumlarına başvuru yapacaklardır. Yüz yüze eğitim veren okul/kurum müdürlüğünün Okul Aile Birliği hesabına "Öğrenci Yüz Yüze Eğitim İş ve İşlemleri Ücreti" olarak 30 TL yatıracaklardır. 

3. Uzaktan eğitimle alınması gereken dersleri tamamlayan veya herhangi bir sebeple bu dönem uzaktan eğitim derslerinin sınavlarına katılmayacak olup sadece yüz yüze eğitim derslerine devam edecek öğrenciler; sınav katılım ücreti yatırmadan, yüz yüze eğitim veren okul/kurum müdürlüğünün Okul Aile Birliği hesabına "Öğrenci Yüz Yüze Eğitim İş ve İşlemleri Ücreti"ni yatıracak ve yüz yüze eğitim aldığı Okul/Kurum müdürlüğüne başvuruda bulunarak kayıt yenileme işlemini yaptıracaktır.

 

Kayıt yenileme işlemlerinde Okul Aile Birliği hesabına "Öğrenci Yüz Yüze Eğitim İş ve İşlemleri Ücreti" olarak 30 TL yatırılıp, ücretin dekontu ile birlikte okula gelinerek bilgi verilmesi gerekmektedir. Okula bilgi vermeyen hiçbir öğrencinin yüz yüze ders kayıtları yapılmayacak/yapılamayacaktır.

 

 

Hesap Adı: Sancaktepe Rabia Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Okul Aile Birliği

                    Uğurmumcu ziraat bankası şubesi

IBAN: TR140001002573791078045003

Yatırılacak ücret 30 TL. ( Açıklamaya T.C. Kimlik No ve Ad Soyad yazılacak – Dekont okula teslim edilecektir ) 

 

Kayıt yenileme kılavuzu için tıklayınız

Yeni kayıt kılavuzu için tıklayınız 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 02.02.2023 - Güncelleme: 02.02.2023 13:10 - Görüntülenme: 569
  Beğen | 10  kişi beğendi